Με πολλή μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσεύλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31-03-2018 και ώρα 18:30, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς, η ημερίδα παρουσίασης των προγραμμάτων Α) “Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί”- Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας που υλοποιήθηκε το έτος 2017 με ιδρυτική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και χορηγία του TAP-AG.

Β) Του νέου προγράμματος “Ηλιαχτίδας Ζωής”- Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής για  παιδιά,εφήβους και γονείς,  που πρόκειται σύντομα να υλοποιήσει ο οργανισμός μας το έτος 2018-2019.

Ο πρόεδρος του ΔΣ  του οργανισμού κ. Γεώργιος Νικολόπουλος και οι εργαζόμενοι του οργανισμού, παρουσίασαν τα αποτελέσματα του πρώτου έργου ως επίσης έκαναν ανάλυση τις δράσεις και τα πιθανά αποτελέσματα του νέου προγράμματος.

Αξίζει να επισυμανθεί ο μεγάλος ο αριθμός των ωφελούμενων οικογενειών και παιδιών που θα λάβουν κοινωνικές ωφέλειες και φροντίδα απο το πρόγραμμα (230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά).

Επίσης ο πρόεδρος του οργανισμού έκανε έκκληση στους συμμετέχοντες να υποστηριχτεί η δράση “Γίνε Νονός και Εσύ αυτό το Πάσχα” που θα διενεργηθεί απο Μ. Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη, ως επίσης και η καμπάνια στην ιστοσελίδα του Αct4Greece της Εθνικής Τράπεζας και στα καταστήματα στην Καστοριά και στο Άργος Ορεστικό (Λογαριασμό με αριθ. 080/005933-12 (ΙΒΑΝ: GR1401100800000008000593312 / BIC: ETHNGRAA).Η καμπάνια ολοκληρώνεται στις 10 Απριλίου. Τα ποσά που θα συλλεχθούν θα στηρίξουν το πρόγραμμα “Ηλιαχτίδα Ζωής”

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η βουλευτής της ΝΔ κα. Μαρία Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς κ. Αδάμ Στέργιος,  η κα. Λαπόρδα Χριστίνα και η κα. Παπαθωμά Σουλτάνα.

Δια του προέδρου μεταφέρθηκαν θερμοί χαιρετισμοί της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κας Τεληγιορίδου Ολυμπίας,  του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  κ. Καρυπίδη Θεοδώρου,   του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Καστοριάς κ. Αδαμόπουλου Σωτηρίου, της Περιφερειακής Συμβούλου κας Κούσκουρα Αμαλίας, , του Αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Λιάνου Σωκράτη, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Ο οργανισμός μας ευχαριστεί θερμά τα μέλη, φίλους, εθελοντές , υποστηρικτές , ενεργούς πολίτες της κοινωνίας της ΠΕ Καστοριάς, οι οποίοι προσήλθαν μαζικά και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ημερίδα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς κ. Τόμου Ιωάννη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας του Δήμου Καστοριάς.

Ευχαριστούμε τον κ. Παπουλίδη Γιάννη  για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος

Γεώργιος Νικολόπουλος