Ο εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» παρευρέθηκε  στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Άργους Ορεστικού.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του Οργανισμού μας επισκέφτηκαν το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου είχαν την ευκαιρία από τον Διοικητή του Α.Τ. Άργους Ορεστικού κ. Κοτσώνη Κωνσταντίνο να ενημερωθούν πάνω σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού (ζωγραφική, κουίζ, κρυπτόλεξα κλπ), ενώ τους διανεμήθηκαν αναμνηστικά αυτοκόλλητα.

Τα παιδιά μας απασχολήθηκαν δημιουργικά, εισέπραξαν αγάπη, χαρά, χαμόγελα, γνώσεις από τον Διοικητή  και το προσωπικό του Α.Τ. Άργους Ορεστικού.

Τέτοιες ενέργειες από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της, και ιδίως όταν αυτές απευθύνονται σε ευπαθή κοινωνικά στρώματα.

Επιθυμούμε  να ευχαριστήσουμε θερμά τον  Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου Παναγιώτη, για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που παρείχε στον οργανισμό μας κατά την διάρκεια της εμποροπανήγυρης,  όπως επίσης και  τον Αντιδήμαρχο κ. Φιλιάδη Στέργιο, ο οποίος με πολλή χαρά παρακολούθησε μαζί με τα παιδιά μας, όλη την παρουσίαση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής που έγινε από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και μοίρασε χαμόγελα στα παιδιά μας, εξασφαλίζοντας τους χαρούμενες στιγμές στο Λούνα Παρκ!

Το “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα “Ηλιαχτίδα Ζωής” – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής  τους ανάπτυξης.  Από  αυτό το πρόγραμμα  επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία πό το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοικοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ¨Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί”.