Keletron logo

 

Το “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί” είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ο οργανισμός μας ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014. Η Νομική του μορφή είναι Αστική – μη κερδοσκοπική Εταιρεία. Στηρίζεται στο συναίσθημα. Δε μένει όμως μόνο σ’αυτό. Επιθυμεί να κάνει πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών σε κίνδυνο.

Κύριο μέλημά του, η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών στην πράξη, καθημερινά, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο. Να εξασφαλίσει τα πάντα για την σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Βασίζεται στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που συμβάλλουν στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ως εθελοντικός οργανισμός, διεκδικεί από τους θεσμούς να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών.

Εμβέλεια Λειτουργίας:

Η εμβέλεια λειτουργίας των δομών του “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί”

α) Κέντρο Αναφοράς Πειριστατικών και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης – Παροχής Συμβουλών σε παιδιά – εφήβους και γονείς)

β) Λειτουργία Τράπεζας τροφίμων – ρούχων – παιχνιδιών – σχολικών ειδών

γ) Λειτουργία του Ανοιχτού – Δημιουργικού σχολείου Καστοριάς

είναι τοπική (Νομός Καστοριάς και γύρω περιοχές). Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι δομές του “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί” παρέχονται συμπληρωματικά προς τις αντίστοιχες Κρατικές. Δεν υφίσταται καμία πρόθεση υποκατάστασης των Κρατικών υπηρεσιών και της ευθύνης του κράτους για την παροχή πλήρους, δημόσιας, καθολικής, κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλα τα παιδιά με ανάγκες.

Εθελοντισμός:

Στα πλαίσια της λειτουργίας των τριών δομών, δραστηριοποιείται ικανός αριθμός εθελοντών όλων των ειδικοτήτων, σε διάφορους τομείς (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Παιδαγωγοί, Εκπαιδευτικοί, Νομικοί, Γιατροί και Φαρμακοποιοί, Δημιουργοί ειδών για τα bazaar κλπ).

Ενημερωτική – Επιστημονική Δράση:

Στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό αλλά και στις επιδιώξεις του “Κέλετρον Αγάπη για το παδί”, εμπεριέχεται η ενημέρωση της κοινωνίας, σε θέματα που αφορούν την δράση του οργανισμού μας (παιδική κακοποίηση, παραμέλεηση, ενοοικογενειακή βία, ενδοσχολική βία, ασφαλής χρήση διαδικτύου, προστασία και στηριξη οικογένειας κλπ) καθώς και επιστημονικές εκδηλώσεις (ημερίδες και συνέδρια) που απευθύνονται σε ειδικούς και εθελοντές αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, με σκοπό την επιμόρφωση – ενημέρωση τους.

Δικτύωση:

Το “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί” συνεργάζεται με Κρατικές υπηρεσίες στην Ελλάδα (υπηρεσίες Πρόνοιας, Εισαγγελία, Αστυνομία, Εκκλησία, άλλες οργανώσεις). Έχει προχωρήσει σε δικτύωση και κοινωνική σύμπραξη με το “Ευρωπαίκό Μουσείο Άρτου” και τον εθελοντικό οργανισμό “Καθαρά Χέρια”. Έχει υιοθετήσει καλές πρακτικές για την ‘ιδρυση και λειτουργία του Ανοιχτού – Δημιουργικού σχολείου Καστοριάς, από την κοινωνική οργανωση νέων “Άρσις Κοζάνης”.

Διακρίσεις:

Στις 17 Μαϊου 2015, το “Κέλετρον Αγάπη για το παιδί”, τιμήθηκε από τους διοργανωτές των αγώνων “Run Greece Καστοριάς” για την ως τότε δράση του.