Η ΛΕΒΔΜ Αρωγός στον Εθελοντικό Οργανισμό «ΚΕΛΕΤΡΟΝ – ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» στην Καστοριά

 

 

 

 

 

1(2)   2

Τον εθελοντικό οργανισμό για τα δικαιώματα του παιδιού Νομού Καστοριάς «Κέλετρον-αγάπη για το παιδί» μετά  από πρόσκληση, επισκέφτηκαν τα στελέχη της Λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα, δείχνοντας και έμπρακτα την στήριξή τους  στο νέο αυτόν οργανισμό αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Ο εθελοντικός οργανισμός «Κέλετρον-Αγάπη για το παιδί» (Λ. Γουναράδων-Χλόη-Καστοριά, τηλ. & fax 2467400039, 6936937022, inKeletron@yahoo.gr), ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2014, όπου με δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης επιθυμεί να κάνει πράξη, την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 παρέχει: α) Τράπεζα τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών και παιχνιδιών. β) Κέντρο αναφοράς περιστατικών και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, παροχής συμβούλων σε παιδιά και εφήβους. Η υπηρεσία στελεχώνεται από δύο (2) εθελόντριες ψυχολόγους και μία (1) κοινωνική λειτουργό. γ) Μαθησιακή υποστήριξη –  δημιουργία του «Ανοικτού – Δημιουργικού Σχολείου» Καστοριάς (κοινωνικό φροντιστήριο). Αυτή την περίοδο υποστηρίζονται μαθησιακά είκοσι πέντε (25) μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο συγκεκριμένος οργανισμός ήδη συνεργάζεται με την εθελοντική κοινότητα αλληλεγγύης και κοινωνικής δράσης «Άρσις-Κοζάνης», ενώ η επίσκεψη της Λαογραφικής εταιρείας Βαρνάβα δήμου Μαραθώνα θεωρείται η αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας, τόσο σε επίπεδο εθελοντισμού και αλληλεγγύης όσο και στο επίπεδο του πολιτισμού.