Την Τετάρτη 20/2/2019, στα πλαίσια υλοποίησης της εκπαιδευτικής μας δράσης “Κυκλοφοριακή Αγωγή” του προγράμματος “Ηλιαχτίδα Ζωής”, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο χώρο μας τον Ανθυπαστυνόμο της Τροχαίας Καστοριάς κ. Τζάμο Δήμο με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την Τροχαία Καστοριάς και τον  Διοικητή της Τροχαίας Καστοριάς, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Τσαταλπά Στυλιανό για τη διάθεση του τροχονόμου, καθώς και την άμεση ανταπόκρισή του προσωπικού της Τροχαίας, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά το ενδιαφέρον και τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».