ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», εγκαινιάζει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού, στην περιοχή Χλόη Καστοριάς, το Σάββατο 8 Απριλίου.

Η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού σε ανάγκη και κίνδυνο έγινε πραγματικότητα με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που καλύπτει την μερική στελέχωση (ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, παιδαγωγός) και τα λειτουργικά έξοδα της δομής, καθώς και την αγορά οχήματος για τις μετακινήσεις των παιδιών και του προσωπικού.

Επίσης, η λειτουργία του ΚΗΦ, έγινε εφικτή με την δωρεά πλήρους εξοπλισμού από τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (ΤΑP AG), καθώς και με την στήριξη υποστηρικτών- επαγγελματιών της ΠΕ Καστοριάς, οι οποίοι με τις υλικές τους δωρεές και την προσωπική εθελοντική τους εργασία, συνέβαλαν στην διαμόρφωση-ανακαίνιση του κτιρίου.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιού, έχει ως σκοπό την φροντίδα και την προστασία παιδιών σε ανάγκη και κίνδυνο, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της ανθρωπιστικής κρίσης σε επίπεδο ΠΕ Καστοριάς και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας.

Με την λειτουργία του ΚΗΦ Καστοριάς, με τίτλο «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί», στα πλαίσια του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του «Κέλετρον Αγάπη για το παιδί», που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2014, ολοκληρώνεται μια σημαντική περιφερειακή δομή πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας.

ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ –> Στον χώρο του Κέντρου, στη περιοχή Χλόη- Καστοριάς (Λεωφόρος Γουναράδων, δίπλα από το ARIMANI Furs).

-Πέρας προσέλευσης 17:30

– Xαιρετισμοί και Κεντρική Ομιλία εκδήλωσης

– Κόψιμο Κορδέλας κτιρίου.

– Ξενάγηση στους χώρους του κτιρίου.

– Μικρή δεξίωση

-Πέρας Τελετής 19:00.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΦΙΣΑ(2)