Ο εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» παρευρέθηκε από τις 1 έως τις 2 Οκτωβρίου στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Άργους Ορεστικού.

Σκοπός της παρουσίας του ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για τις δράσεις του οργανισμού και ιδίως του προγράμματος «Ηλιαχτίδα Ζωής- Πολυχώρος Δράσης και αλλαγής»  και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μια Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί» , με ιδρυτικό δωρητή το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Την δεύτερη μέρα, το προσωπικό και οι εθελοντές του οργανισμού παρείχαν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά των παρευρισκομένων αλλά και τα παιδιά του οργανισμού με θέμα την έννοια του Πολίτη και τον Εθελοντισμό.

 

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής  τους ανάπτυξης.  Από  αυτό το πρόγραμμα  επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοικοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ¨Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».