Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, από τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα Δικαιώματα του Παιδιού “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι μια μέρα ορόσημο για τον Εθελοντικό Οργανισμό “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”, που δημιουργήθηκε το 2014 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και ο εποικοδομητικός διάλογος για τις δράσεις που μπορούν να γίνουν.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές όπως:

  • Ο δικηγόρος κ. Κακαγιάννης Κωνσταντίνος.
  • H εκπαιδευτικός κα. Μαλέα Βασιλική,
  • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώτας Ηλίας.
  • Η ψυχολόγος κα. Μαλέα Γεωργία, Δ/ντρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού.

Ο Εθελοντικός Οργανισμός “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” θέλει να ευχαριστήσει θερμά:

  • Τον κ. Κακαγιάννη Κωνσταντίνο, Δικηγόρο, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας, και μας μίλησε για τα Δικαιώματα του Παιδιού,
  • Την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, και ιδιαίτερα τον κ. Μπουτσιάδη Νικόλαο, για την θετική ανταπόκριση, και την κα Μαλέα Βασιλική, η οποία εκπροσώπησε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • Τον κ. Γιώτα Ηλία, Πρόεδρο του Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με προβλήματα όρασης Δυτικής Μακεδονίας, για την θετική του ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.
  • Την κα. Μαλέα Γεωργία, Δ/ντρια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του οργανισμού, η οποία μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού.
  • Όλους όσους παρευρεθήκατε και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».