Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Kοινωνικός Αποκλεισμός στην Τρίτη Ηλικία» και η 9η διανομή διατακτικών του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία»

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, ο οργανισμός μας «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», στα πλαίσια του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Κοινωνικός Αποκλεισμός στην Τρίτη Ηλικία», στις 13:00μ.μ., στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Εργατικών Κατοικιών Καστοριάς, οδός Χλόης. Το θέμα ανέλυσαν η Κωνσταντίνα Κεραμιδοπούλου και η Ζωή Καρανικολοπούλου, ασκούμενες κοινωνικοί λειτουργοί στον οργανισμό μας, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους ωφελούμενους για την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού, τους λόγους απομόνωσης  των ατόμων και τις μεθόδους πρόληψης. Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε και η 9η διανομή διατακτικών στις 25 πρώτες οικογένειες από τις 50 που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Αύγουστο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία». Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων, τη μηνιαία παροχή διατακτικών για τρόφιμα και είδη καθαρισμού- προσωπικής υγιεινής μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενημερωτικές διαλέξεις σε θέματα υγείας, ευεξίας και ασφάλειας, ψυχαγωγικές-πολιτιστικές δραστηριότητες, ψυχαγωγία και γεύματα αγάπης. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται πενήντα (50) οικογένειες ηλικιωμένων και περίπου 400 ηλικιωμένοι, ενεργά μέλη των ΚΑΠΗ της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με παράλληλο στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, την κοινωνική ενσωμάτωση και την ευημερία της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας.

Το πρόγραμμα «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

 

Post a comment