Ιστορικό του φορέα – Οι σημαντικότεροι σταθμοί της πορείας μας

 

2014

  1. Ιδρυτική Συνέλευση και απόφαση σύστασης αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας (ΑΜΚΕ) . Εκλογή μελών Διοικούσης Επιτροπής (25-03-2014)
  2. Κατάθεση του ιδιωτικού συμφωνητικού σύστασης της ΑΜΚΕ και δημοσίευσης του σε οικεία βιβλία Δημοσιεύσεως Αστικών μη Κερδοσκοπικών Εταιρειών του πρωτοδικείου Καστοριάς (02-04-2014).
  3. Ενοικίαση χώρων (Γραφεία – Αποθήκες) στη Λεωφόρο Γουναράδων – περιοχή Χλόη -Καστοριάς (Ιούνιος 2014)
  4. Ένταξη Λειτουργίας τράπεζας τροφίμων – ρούχων- παιχνιδιών-σχολικών ειδών-λευκών ειδών (Κοινωνικό Παντοπωλείο) (Ιούλιος, 2014)
  5. Έναρξη Λειτουργίας του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικών και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης -παροχής συμβουλών σε παιδιά, εφήβους, και γονείς (Αύγουστος, 2014)
  6. Έναρξη Λειτουργίας του Ανοιχτού -Δημιουργικού Σχολείου Καστοριάς (Κοινωνικό Φροντιστήριο) για μαθητές Γυμνασίου -Λυκείου (Σεπτέμβριος 2014)

 

2015

  1. Συμμετοχή του οργανισμού μας στο “Run Greece Καστοριάς”, όπου με απόφαση των διοργανωτών των (ΠΕ Καστοριάς, Δήμος Καστοριάς, γραφείο ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας) με μεγάλο χορηγό την WIND Τηλεπικοινωνίες, βραβεύτηκε για τις κοινωνικές του υπηρεσίες και το έργο που παρέχει στα ανήλικα παιδιά και τις οικογένειες τους της ΠΕ Καστοριάς (17-05-2015)
  2. Πραγματοποίηση μεγάλης Μουσικοχορευτικής εκδήλωσης -γιορτής για τον εορτασμό του ενός έτους ζωής της λειτουργίας του οργανισμού (17-06-2015).
  3. Έναρξη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τύπου Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων (31-07-2015)
  4. Συμμετοχή του οργανισμούς ως εταίρος, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΤΕΒΑ
    “Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βασικής και Υλικής Συνδρομής του Ταμείου της Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους με δικαιούχο συντονιστή της Σύμπραξης, την ΠΕ Καστοριάς και λοιπούς εταίρους, τον Δήμο Καστοριάς , τον Δήμο Άργους Ορεστικού, τον δήμο Νεστορίου, την ΙΜ Καστοριάς, και την Κίνηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Κανένας Μόνος του στην Κρίση». Ο οργανισμός μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εντάξει και εξυπηρετεί σε μηνιαία βάση 39 οικογένειες με 109 μέλη -ωφελούμενους. (26-08-2015)
  5. Έναρξη της συνεργασίας του οργανισμού μας με το Super Market “AB BAΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ’’, στην Χλόη Καστοριάς, με την ευγενική διαμεσολάβηση του κοινωνικού οργανισμού «ΜΠΟΡΟΥΜΕ». Καθημερινά ο οργανισμός μας παραλαμβάνει υγιή τρόφιμα κοντινής λήξεως (3 ημερών ), από τα αποθέματα του καταστήματος, τα οποία τα διαθέτει άμεσα σε οικογένειες που υποστηρίζει (75 οικογένειες με 160 ανήλικα παιδιά ) μέσα από την δράση “Στηρίζω – Προσφέρω γιατί Συμπάσχω- Κοινωνικό Παντοπωλείο” (02-10-2015)
  6. Έναρξη λειτουργίας, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Κέλετρον» Νέων Εργατικών Κατοικιών , στους χώρους των γραφείων του, της Παιδικής Πολιτιστικής Λέσχης «Δημιουργία», με δύο παιδικά χορευτικά τμήματα (25 παιδιά νηπιαγωγείου -δημοτικού), τμήμα εκμάθησης της τεχνικής « Decoupage» με 10 γυναίκες εκπαιδευόμενες του εθελοντικού μας εργαστηρίου, και δημιουργία χορευτικού τμήματος ενηλίκων με 25 άτομα, από τις οικογένειες ευπαθών κοινωνικών ομάδων που υποστηρίζει ο οργανισμός μας (26-10-2015).
  7. Έναρξη παρουσίασης τριών προγραμμάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια της ΠΕ Καστοριάς, κατόπιν έγκρισης από το Υπουργείο Παιδείας, μετά από πρόταση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καστοριάς, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο σχολικών προγραμμάτων κ. ΣΑΒΒΙΔΗ Χαράλαμπο,σε κορυφαία θέματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και ειδικότερα α) Σχολικός Εκφοβισμός “Bullying”, β) Κακοποίηση – Παραμέληση Παιδιών, γ) “Εθισμός στο Διαδίκτυο” (Νοέμβριος, 2015
  8. Πρόσληψη και έναρξη παροχής υπηρεσιών Ψυχολόγου κα. Γεωργίας Μαλέα (15-01-2016), νικήτριας διαγωνισμού “Vodafone World of Difference” με εξάμηνη χρηματοδότηση της θέσης εργασίας από την Vodafone Greece.
  9. Έναρξη λειτουργίας πιλοτικής δομής ”Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών” (Φεβρουάριος, 2016)
  10. Τροποποίηση και κωδικοποίηση καταστατικού της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία Εθελοντικός Οργανισμός για τα Δικαιώματα του Παιδιού ”Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί” -ΑΜΚΕ (05-02-2016).
  11. Eπίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των νικητών του προγράμματος Vodafone World of Difference της Vodafone Greece ( 14-03-2016)