ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΛΙΜΝΑΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Λιμναίο Οικισμό εκπαιδευτική επίσκεψη για τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Η.Φ.) του Οργανισμού μας με τη συνοδεία του προσωπικού και εθελοντών.

Η επίσκεψη περιελάμβανε πλούσια ξενάγηση από τον κ. Ιωάννη Γιάκα, ο οποίος μας περιέγραψε τον τρόπο ζωής των κατοίκων το 5.500 π.Χ. στην περιοχή του προϊστορικού λιμναίου οικισμού, τα ευρήματα, καθώς και τη γεωγραφική σημασία της περιοχής. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη των παιδιών στις μικρές καλύβες όπου και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή και να κάνουν τις ερωτήσεις τους στον ξεναγό. Τέλος, επισκεφτήκαμε τη μικρή έκθεση φωτογραφιών και αγαλματιδίων που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις.

Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, της Media Markt και του Σκλαβενίτη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το προσωπικό του Λιμναίου Οικισμού που μας υποδέχτηκε με χαρά και μας προσέφερε αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».

                  

 

Post a comment