ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΔΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δασάκι της Μεσοποταμίας εκπαιδευτική εκδρομή για τα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Η.Φ.) του Οργανισμού μας με τη συνοδεία του προσωπικού, των εθελοντών και μέλη του Δ.Σ.

Σκοπός της εκδρομής ήταν να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να εκπαιδευτούν σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, να διασκεδάσουν και να παίξουν δημιουργικά στη φύση ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου. Η διοίκηση, το προσωπικό, οι εθελοντές και τα παιδιά πέρασαν μία όμορφη, διασκεδαστική κι εποικοδομητική μέρα γεμάτη γέλια και χαρά. Ο εκπαιδευτικός περίπατος που διήρκεσε από τις 9:00 μέχρι 16:00 περιελάμβανε εκπαιδευτικές περιβαλλοντολογικές δράσεις, όπως εκπαιδευτική αφήγηση με παρουσίαση παραμυθιού, εισήγηση και δημιουργία φυτολογίου με θέμα τα δάση και την προστασία τους. Στη συνέχεια, τα παιδιά ευχαριστήθηκαν παίζοντας παιχνίδια στην εξοχή, ενώ η ημέρα έκλεισε με ένα πλούσιο γεύμα.

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, της Media Markt και του Σκλαβενίτη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Μεσοποταμίας και ιδίως την κα. Σαββουλίδου Κική, την κα. Στάμκου Φλώρα και τον κ. Στάμκο Χρήστο για την υποδοχή και την υποστήριξη στη δράση, το Κρεοπωλείο «Αμινοξέα» του κ. Σαββουλίδη Σάββα, καθώς και το Κρεοπωλείο «Τσίλογλου» για την ευγενική τους χορηγία.

Ο Οργανισμός μας ως φορέας δικαιωμάτων του παιδιού εγγυάται πως θα συνεχίσει να διοργανώνει παρόμοιες δράσεις, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην διασκέδαση, την εκπαίδευση και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών που υποστηρίζει.

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» από τον Ιούλιο του 2018 υλοποιεί το πρόγραμμα «Ηλιαχτίδα Ζωής» – Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής, για παιδιά, εφήβους και γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους στο πεδίο της υγείας, της εκπαίδευσης και της ομαλής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Από αυτό το πρόγραμμα επωφελούνται 230 οικογένειες με 330 ενήλικα μέλη και 540 ανήλικα παιδιά. Οι οικογένειες υποστηρίζονται μηνιαία από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο και την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία, ενώ 25 παιδιά υποστηρίζονται καθημερινά από τις δράσεις του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μία Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί».

       

  

Post a comment